Telefonun kaybolması, bozulması veya format atılması gidi durumlarda rehberde bulunan yedeğinin olmaması telefon sahibi için ciddi problem olur. O yüzden telefon rehberinin yedeklenmesi önemli.  Rehberinizde 250’de daha az kişi kayıtlıysa en akıllıca yöntemlerden bir rehberi SIM Karta yedeklemektir ( Buradan Ulaşabilirsiniz) . Bu yazıda telefon rehberini telefonun hafızasına (Cihaz hafızası) dosya olarak yedeklemeyi anlatacağız.  Buradaki resimler Samsung Android 6.0.1 işletim sistemi kullanan bir telefondan alınmıştır. Android sürümlerinde ve telefonlarda küçük farklar olabilir.

Aşağıdaki adımları izleyerek telefonunuzun Rehberini cihaz hafızasına aktarabilirsiniz.

 

Uygulamar kısmında bulunan “Kişiler” ikonuna (bazı telefonlarda “Rehber” olarak geçer) tıkadıktan sonra sağ üst köşede bulunan “Daha Fazla” seçeneğine tıklayın.

screenshot_kisiler

Açılan menüden Ayarlar seçeneğini seçin Gelen menüde “Kişileri İçe aktar/Dışa aktar” seçeneğini seçin. Açılan menüden “Dışa Aktar” seçeneğini seçin.

screenshot_20161121-234645

Gelen menüden “Cihaz hafızası” seçeneğini seçerek aktarımı yapabilirsiniz. Bunun yanında telefonunuzda ek hafıza kartı varsa o da bir seçenek olarak gözükecektir. İsterseniz hafıza kartına (SD Kart) da yedekleyebilirsiniz. Yedekleme işlemi sonrasında rehberiniz telefonunuzun kok dizinine “kişiler.vcf” isimli  dosya olarak yedeklenecektir. Farklı marka android telefonlarda dosya isimi farklı olabilmektedir. Ama dosya uzantısı vcf den kolayca tanıyabilirsiniz. Bu dosyayı kendiniz mail atarak, telefonunuz bilgisayara bağlayıp USB bellek veya bilgisayara kopyalayarak kolayca yedekleyebilirsiniz.

Rehberinizi telefona tekrar yüklemek istediğinizde (Telefona tamirde format atılmışsa, yeni telefon alıp rehberi ona aktaracaksanız vb.)  Geri döndürme işlemini yaparken de kişiler.vcf (yedeklediğiniz dosya) dosyasını telefonun hafızasına kopyaladıktan sonra ayarlar seçeneğinden sonra “İçe Aktar” seçeneğini seçip cihaz hafızasındaki dosyada bulunan kişileri rehberinize ekleyebilirsiniz.

Tagged on:         

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir