Telefonun kaybolması, çalınması, bozulması veya format atılması gibi durumlarda telefondaki bilgilerin (rehber, resim video, eposta, takvim vb.) yedeğinin olmaması telefon sahibi için ciddi problem oluşturur. O yüzden telefondaki bilgilerin düzenli olarak yedeklenmesi önemli.  Bu yazıda telefonda bulunan rehber, resim, video, takvim, eposta bilgilerinin telefon sahibinin eposta adresine yedeklenmesini anlatacağız.  Buradaki resimler Samsung Android 6.0.1 işletim sistemi kullanan bir telefondan alınmıştır. Android sürümlerinde ve telefonlarda küçük farklar olabilir.

Aşağıdaki adımları izleyerek telefonunuzdaki rehber, resim, video, takvim vb. dosyalarının internette bulunan eposta adresinize yedeklenmesini yapabilirsiniz.

Uygulamalara girip “Ayarlar” ikonuna tıklayın.

screenshot_20161118-224747

“Ayarlar” ikonuna tıkadıktan “Hesaplar” seçeneğini seçin.

hesaplar_1

 

Eğer daha önce tanımlanmış bir hesap varsa onu kullanabilirsiniz. Aşağıdaki resimde bir Google, bir de Whatsapp hesabı eklendiği görülüyor.

hesaplar

Eğer daha önce tanımlanmış bir hesap yoksa “Hesap Ekle” seçeneğini seçerek. Yeni bir hesap ekleyebilirsiniz. Aşağıda yaygın kullanılan hesaplar görülmektedir. Burada önemli olan nokta buraya eklediğiniz hesabın gerçekte var olması ve parolasını biliyor olmanız önemli. Hesap yoksa internete girip bir Gmail, Samsung, Hotmail vb. hesabı açıp sonrasında o hesabı buraya ekleyebilirsiniz.

screenshot_20170103-210951

İstenilen hesabı ve parolasını ekledikten sonra ilgili bilgilerin o hesaba yedeklenmesi adımına geçilebilir. Aşağıda Google (gmail) adresine nelerin yedeklenebileceği görülmektedir.

gmail_sync

Yedeklenmesini istediğimizi bilgileri maviye dönüştürerek düzenli olarak mail adresimiz yedeklenmesini sağlayabiliriz. Telefonumuzla ilgili herhangi bir sıkıntı yaşadığımızda eposta adresimizden verileri sorunsuz bir şekilde yükleyebiliriz. Bu resimde görüldüğü gibi Google Play Filmler, Takvim gibi kullanmadığımız veriler varsa onları yedeklemeyebiliriz.

Normalde bu işlem düzenli olarak yapılır. Yedekleme işlemini her hangi bir anda yapmak istersek “Daha Fazla” seçeneğine tıklayarak “Şimdi Senkronize Et ” seçeneğine tıklayarak yedeklemeyi anlık olarak yapabiliriz. Söz konusu hesabı kaldırmak istiyorsak yine “Daha Fazla” seçeneğine tıkladıktan sonra “Hesabı Kaldır” seçeneğine tıklayarak söz konusu hesabı kaldırabiliriz.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir